Időjárás

2022.10.02. 07:41

Napsütéses idő vár megyénkre, de az őszi meleget gyorsan elfújja majd a szél

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint ne dőljünk be a sok napsütésnek, csak akkor nem fogunk fázni vasárnap, ha viszünk magunkkal kabátot.

HEOL

Ma már az ország nagyobb részén az elmúlt napokhoz képest jóval több lesz a napsütés, amely mellett felhőátvonulások várhatók. A "rohangáló" gomolyfelhőkből inkább csak néhány zápor alakulhat ki (esetleg egyet-egyet dörgés, villámlás is kísérhet). Ugyanakkor elsősorban a nyugati, délnyugati megyék fölé az idő előrehaladtával egyre vastagabb felhőzet húzódhat, arrafelé időszakos gyenge eső a nap második felében nem zárható ki - jelentős mennyiségre azonban már nem kell számítani. A maximumok ma már jóval egységesebben,18, 19 fok körül alakulnak, azonban a leginkább a narancssárgával jelölt zónában nagy területen lesz erős az északnyugati szél, amely jócskán ronthat a hőérzeten - aki a szabadba, pl. kirándulni indul, egy széldzsekit mindenképp kapjon fel - írja a met.hu Facebook oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!