Időjárás

2023.02.09. 18:57

Mínusz 28 fok közelébe hűlt a levegő a Bükk-fennsíkon

A Miskolci Egyetem meteorológiai állomása a Bükk-fennsíkon érzékelte a hideget.

T. B.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az idei leghidegebbet, mínusz 27,66 Celsius fokot mértek a Zsidó-réti Mohos töbörben. A Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karának Földrajz Intézete tavaly állította föl meteorológiai állomását a Szilvásvárad és Nagyvisnyó határában lévő víznyelőben. Február 9-én a viszonylag szélcsendes, derült, hideg idő meghozta az eredményét, a mérés alatt álló töbrökben bőven mínusz 20 Celsius fok alá esett a minimum hőmérséklet, írták. 

A Zsidó-réti Mohos-töbörben, melyben a Miskolci Egyetem Földrajz-Geoinformatika Intézete folytat méréseket mínusz 27,66 Celsius fokon állt be a két méteren mért legalacsonyabb hőmérséklet, reggel 7-kor. Ez az idei téli szezon eddigi abszolút minimum értéke, decemberben mínusz 27,5 Celsius fokot regisztráltak. A pár napja érkezett hideghullám elején Kerékgyártó Róbert mérőállomása a Vörös Meteor-töbörben mínusz 25,1 Celsius fokot regisztrált, csütörtökön hajnalban, negyed ötkor pedig mínusz 23,9 Celsiust mért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!