Időjárás

2023.03.15. 17:00

Hókotró járja a Mátrát a nemzeti ünnepen + fotók

Dolgoznak a munkagépek.

HEOL

Bőven akad mit eltakarítani az utakról

Forrás: Ládi László

Ahogy arról korábban beszámoltunk, havazik a Kékestetőn és az előrejelzések szerint éjfélig akár 15 centis is lehet a hóréteg.

A fotók alapján sokan töltik szabadidejüket március 15-én az ország legmagasabb pontján.

Egyre nagyobb területen szakadozik, vékonyodik a felhőzet nyugat felől, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése. A Dunától keletre többfelé számíthatunk esőre, a hegyekben, helyenként északkeleten, keleten is halmazállapotot válthat csapadék. Éjszaka tovább csökken a felhőzet, a csapadék súlypontja is a kelet felé tolódik, majd hajnalra ott is gyengül az intenzitása. 

Ahogy az a bánkúti webkamerán látszott, a Bükkben is havazott a nemzeti ünnepen, írta meg a boon.hu. 

Csütörtökön reggel még a keleti határszélen felhősebb lehet az égbolt, másutt gomolyfelhős, napos idő várható némi fátyolfelhőzettel, folytatódik a met.hu előrejelzése. Egy-egy futó záporon kívül érdemi csapadék már nem lesz. Nagy területen lesz erős, a Dunántúlon és az északkeleti harmadban viharos az északnyugati szél. Éjszakára kissé veszít erejéből a légmozgás, míg csütörtökön főként a keleti tájakon, illetve a hegyvidéki részek mentén erősödik meg az északias szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között alakul. Elsősorban a szélcsendes, derült részeken fagyhat, de a fagyzugokban akár -5, -6 fok köré is csökkenhet a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 7 és 11 fok között várható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!