Közút

2023.03.27. 18:00

Viharos széllel tér vissza a tél Hevesbe is, nem érdemes lecserélni a téligumit

Az időjárás előrejelzések alapján a következő napokban jelentős országos lehűlés várható.

HEOL

A Kékestetőn hétfőn szakadt a hó

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Helyenként kedd hajnalra akár mínusz 6, majd szerda hajnalra akár mínusz 8 fok is várható - olvasható a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának tájékoztatásban. Ráadásul egyes térségekben változó intenzitású havazásra is számítania kell az autósoknak, sőt, sok helyen 70-100 kilométer/órás széllökések is nehezíthetik a közlekedést. A Magyar Közút ezért fokozott óvatosságot kér minden sofőrtől és azt, hogy utazásuk előtt mindenképpen tájékozódjanak a www.utinform.hu oldalon.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. március 16-án zárta le a 2022-23-as téli szezont, de már akkor gondoskodtak a szakemberek arról, hogy a hónap végéig mind a 80 közutas mérnökségen legalább egy téli hóeltakarításra és síkosságmentesítésre bevethető gép legyen szolgálatra készen, ha a tavaszi időjárás elromlana. Most a már jelenleg is készenlétben lévő munkagépek mellé további eszközöket állít vissza a téli üzemre a közútkezelő, hogy a lehűlés okozta időjárási jelenségeket mérsékelni tudják.

Portálunkon is beszámoltunk arról, hogy a Kékestetőn hétfőn nagy pelyhekben hullott a hó, gyakorlatilag teljesen behavazódott a táj. A koponyeg.hu előrejelzése szerint kedden délelőtt többórás napsütés valószínű, majd délután egyre több gomolyfelhő érkezik, melyekből főleg az ország északkeleti felén alakulhat ki havas eső-, illetve lehetnek hózáporok. Sokfelé marad viharos a szél. Reggel már gyengén fagyhat, délután is csak 5-10 fok lesz, vagyis ismét télies időre számíthatunk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!