Időjárás

2023.07.19. 15:29

Riasztást adtak ki: 3-4 centis jégszemek verhetik el Heves járásait

Egyes fokozatú, citromsárga színű riasztás lépett érvénybe szerdán fél három után a Pétervásárai, illetve a Bélapátfalvai járásban is zivatarok kialakulása miatt.

Heol.hu

Frissítés

Szerdán délután öt órakor visszavonta a riasztást a Meteorológiai Szolgálat, azonban továbbra is kettes szintű, narancs színű figyelmeztetés van érvényben zivatarok kialakulása miatt Heves vármegye teljes területére.

Korábban írtuk

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán több hullámban várható zivatarok, heves zivatarok kialakulása. A cellákat általában viharos széllökések, intenzív csapadékhullás, valamint jégeső kísérheti. Heves zivatarok kialakulására elsősorban a késő délutáni, esti óráktól a délnyugati (itt nagyobb eséllyel várható zivatarrendszer is), valamint az északkeleti területeken van esély. A heves zivatarokhoz erősen viharos, akár károkozó szélroham, felhőszakadás és nagyméretű jég (> 3-4 centiméter, nagyobb jégátmérő északkeleten valószínűsíthető) is társulhat. A zivatartevékenység különösen a déli országrészben az éjszakai órákban is folytatódhat.

Mint írják, csütörtökön napközben már jellemzően sokkal kisebb számosságban kell zivatarokra számítani az északkeleti, illetve nyugati tájakon, ezek környezetében azonban lokálisan még előfordulhatnak heves kísérőjelenségek.

Felhívják továbbá a figyelmet, hogy frontátvonulás ugyan nem nehezíti a mindennapjainkat, de kissé hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe, ezért azoknál, akiknek a neuro-hormonális rendszere nem működik olajozottan, azok hidegfront jellegű változásokat tapasztalhatnak. Ilyen változás lehet a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!