Időjárás

2023.08.01. 08:30

Hevesbe is jön a hidegfront, az allergiások készüljenek!

A napsütés sem marad el a hét második napján szűkebb hazánkban.

Heol.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden délelőtt még többnyire napos, fátyolfelhős idő valószínű, majd a nap második felében északnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Ezzel együtt csapadékzóna is érkezik, mely estig nagyjából az ország északnyugati, nyugati harmadán okoz többfelé esőt, záport, akár felhőszakadással is kísért zivatart. A déli szél nagy területen lesz élénk, majd a front mentén északnyugatira fordul, és erős, viharos széllökések is lehetnek, melyekre zivatarok környezetében is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 32 fok között valószínű. Késő estére 18 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet, a nyugati tájakon mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Felhívják továbbá a figyelmet, hogy a hidegfrontra érzékenyeknél legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén, tartós álmosságérzés jelentkezhet. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!