Időjárás

2023.08.26. 07:58

Kánikulára és zivatarokra is figyelmeztetik a Hevesben élőket szombaton

A hétvége első napján is tombol a kánikula.

Heol.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egyes fokozatú, citromsárga színű figyelmeztetést adott ki szombaton reggel Heves vármegye teljes területére magas középhőmérséklet, illetve zivatarok miatt.

A középhőmérséklet nagy területen általában 25-27, az Alföld egyes részein és városi környezetben 28-29 fok körül várható. Főként a határon kívüli területeken lehetnek alkalmasak a feltételek zivatarok képződéséhez, de az ország északnyugati, északi térségeiben sem zárható ki teljességgel megjelenésük. Az erősebb cellák környezetében átmeneti viharos szél (~60-80 kilométer per óra), intenzív csapadék (10-30 milliméter), illetve jégeső lehetséges - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Tisza-tó térsége

Eleinte gyenge marad a változó irányú lémozgás, majd a délelőtt folyamán délnyugatira fordul a szél, és mérsékeltté válik, a déli óráktól időnként kissé megélénkül. Napos idő várható, késő délután átmenetileg több fátyol- és gomolyfelhővel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 36 fok körül alakul. Késő este 25 fok köré hűl le a levegő.
A Tisza-tónál az élő Tisza vizének hőmérséklete 25,5 fok.
 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!