Időjárás

2023.09.27. 08:03

Szeptember végén 30 fok Hevesben?! Nagy kérdésre adott választ az OMSZ

Úgy tűnik a nyár egyes napjait megszégyenítő időjárással van dolgunk szeptember 27-én (is) Heves vármegyében.

Heol.hu

A pára- és ködfoltok feloszlását követően túlnyomóan napos időre számíthatunk, legfeljebb kevés fátyolfelhő lehet az égen szerdán. Csapadék nem lesz. A szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között alakul. Késő estére 13 és 20 fok közé hűl le a levegő - adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Facebook-bejegyzésükben azt írják, lényeges változás nem történik időjárásunkban szerdán és a következő napokban sem, a keddihez hasonló lesz a forgatókönyv: a ködfoltok feloszlását követően napos, száraz, meleg idő várható. Az eseménytelen időjárás mellett van lehetőség foglalkozni kicsit a távolabbi jövővel is. 

– Minden évben már ősszel megkapjuk a szokásos kérdést, amit ezúton válaszolnánk meg a jelenlegi ismeretek alapján - fűzték hozzá a posztban.

Tisza-tó térsége

A gyenge-mérsékelt északkeleti szél napközben kissé megélénkülhet. Felhőtlen, száraz időre van kilátás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 27 fok körül alakul. Késő estére általában 17 fokig hűlhet a levegő. A Tisza-tónál az élő Tisza vizének hőmérséklete 21 fok, írják.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!