Özönvíz

2023.10.27. 15:30

Vég nélkül szakad az eső, Kékestetőn már sok hullott

Csütörtök este érkezett egy ciklon hazánk fölé. Széllökésekre lehet számítani, s mára szinte az egész országban esik: Kékestetőn eddig több mint 30 milliméter.

Szabadi Martina Laura

Este már megmozdult a légkör, a főváros környékén pattantak ki záporok, sőt zivatarok is. A ciklon kiterjedt csapadékzónája az éjféli órák körül érte el a délnyugati határt, és fokozatosan haladt kelet, északkelet felé, mostanra már országszerte előfordult csapadék – írta a met.hu.

Híradásuk szerint Kékestetőn 31,5 milliméter csapadék hullott. A met.hu szerint a ciklon napközben mélyül ki igazán, ekkor hidegfrontja nagyon dinamikusan halad majd át fölöttünk: záporokra, zivatarokra és akár erősen viharos széllökésekre is számíthatunk, ezért továbbra is érdemes követni a folyamatosan frissülő veszélyjelzést. Mint ahogy arról már korábban is beszámoltunk, vármegyénk több járására is adtak ki veszélyjelzést.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!