Időjárás

2023.10.27. 08:26

Narancs figyelmeztetés van érvényben Hevesben

24 óra alatt több mint 30 milliméternyi csapadék is hullhat Heves vármegyében.

Heol.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kettes fokozatú, narancs figyelmeztetést adott ki pénteken reggel a nagy mennyiségű csapadék miatt Heves vármegyére. Ezen felül az erősebb széllökésekre is felhívják a figyelmet, mint írják, a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer per órát.

Előrejelzésük szerint kezdetben borult lesz az ég, sokfelé számíthatunk esőre, záporra. A déli órákban többfelé felszakadozik a felhőzet, majd a nyugat felől érkező hidegfront hatására erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, a front mentén zivatarok, akár heves zivatarok is kialakulhatnak. Az ország északi harmadán-felén jelentős lesz a lehulló csapadék mennyisége. A déli szél délután északnyugatira, nyugatira fordul, többfelé viharossá fokozódik, sőt erősen viharos lökések is várhatók. A csúcshőmérséklet 12 és 24 fok között várható, a legmelegebb a déli határnál lesz. Késő estére 8 és 14 fok közé hűl le a levegő.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!