Havazik

2023.11.25. 17:00

Hull a pelyhes Egerben és Gyöngyösön is + videók

Szombat délutánra megérkezett a havazás hozzánk is. Már nem csak a hegyekben havazik Egerben és Gyöngyösön is.

Heol.hu

Ahogy arról korábban már írtunk, Bánkúton nagy pelyhekbe kezdett el hullani a hó szombaton délután. Nem kellett sokat várni arra, hogy Egerbe és Gyöngyösre is megérkezzen a havazás, délután 4 óra környéken már a vármegyeszékhelyen és a mátraaljai településen is hópelyheknek örülhettek a telet kedvelők.

A szállingózó hópelyhekről videókat is kaptunk:

Egerbe is megérkezett a havazás:

Gyöngyös sem maradhatott ki a buliból:

 

Amennyiben Önnél is havazik, és megörökítette, várjuk beküldött fotóit, videóit a [email protected] e-mail-címre!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint is megérkezett a hideg légtömeg, erős, néhol viharos északnyugati széllel. Hózápor, kisebb havazás csak helyenként fordul elő. De a lehűlés az előrejelzésük szerint csak átmeneti lesz, a jövő hét elején újra meleg levegő érkezik fölénk.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak. A vércukorszint alacsonyabbá válhat. Vasárnap fokozatosan megszűnik a hideg fronthatás.

A havazás már pénteken elérte Hevest. A Kékesen már pénteken hullott a hó:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában