Időjárás

2023.12.30. 07:30

Sűrű köd csökkenti a látási viszonyokat Hevesben is

Szombaton tartós, sűrű köd várható vármegyénk területén is.

Heol.hu

313732862

Fotó: Kichigin

Szombaton reggelre többfelé képződik köd, vagy ködfelhőzet, mely az északkeleti tájakon tartósan megmaradhat. Máshol többórás napsütés lehet. A hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul. A délnyugati szél megélénkül - írja a koponyeg.hu.

Tartós ködre egyébként az Országos Meteorológiai Szolgálat is figyelmeztetést adott ki szombatra. Mint írják, az éjjel képződött köd a legtöbb helyen feloszlik, de maradhatnak területek főleg északkeleten és az Észak-Alföldön, ahol még napközben is korlátozott látási viszonyokra lehet számítani. A fagypont alatti ködös területeken ónos szitálás előfordulhat.

figyelmeztetés, köd 2023.12.30.
Forrás: met.hu

Nem árt vigyázni az utakon is. Az Útinform szerint vannak ködfoltos útszakaszok Fejér, Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, valamint Lébény, Sárvár, Marcali, Szántód, Polgár, Nyíregyháza és Kardos környékén. Mosonmagyaróvár, Nagyatádi és Gyöngyös környékén páralecsapódást jelentettek. Az ország többi részén helyenként borult, felhős, máshol csapadékmentes az idő.

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és a mellékutak burkolata a Dunántúlon valamint Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves vármegyében továbbá Salgótarján, Hódmezővásárhely, Makó, Orosháza Hajdúszoboszló környékén nedves, sónedves.

Lébény, Dunaújváros, Tárnok, Salgótarján, Gyöngyös, Jászberény, Heves, Kisújszállás, Putnok, Emőd és Sátoraljaújhely térségében közepesek (100-300 méteresek) a látási viszonyok.

Hazánkban szélcsend van, elszórtan gyenge a légmozgás. A hőmérséklet -3 és +5 fok között változik - adta hírül az Útinform.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!