Időjárás

2024.01.17. 10:41

Ónos esőre figyelmeztetnek Hevesben, Gyöngyösön már sóznak

Havazás, ónos eső is előfordulhat a nap során Hevesben.

Molnár Helga

Ónos esőre is számíthatunk

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Frissítés:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki ónos eső veszélyéről, ezért a gyöngyösi Városgondozási Zrt. elkezdte a városban a dombi városrészen és a Mátrafüred felé vezető, meredekebb utakon a síkosságmentesítést, sózást. Minderről a cég tájékoztatott a közösségi oldalán. Bár Gyöngyösön és térségében szerda délelőtt havazott, a közeli Jászságban már ónos eső esett.

A nap folyamán délnyugatról északkelet felé – jellemzően kis mennyiségű – vegyes halmazállapotú (átmeneti ónos esőt is felvonultató) csapadékkal járó tömbök vonulnak: a legtöbb helyen napközben esőbe megy át a csapadék, de az Északi-középhegység és a főváros tágabb környezetében akár estig, éjfélig is vegyes lehet a halmazállapot – írja a HungaroMet.

Korábban írtuk:

 

Ezeken a részeken eleinte havazás, majd ónos, fagyott eső fordulhat elő, az idő előrehaladtával egyre inkább eső valószínű.  A térség északi részén (illetve emellett a Nyírségben) a kezdeti havazásból lepel három centiméteres hóréteg alakulhat ki, de az északi határvidéken azt is meghaladhatja az átmenetileg létrejövő friss hó vastagsága. 

Az ónos eső, fagyott eső mennyisége Borsod, Heves és Nógrád északi részein a nap második felében meghaladhatja az egy millimétert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!