Időjárás

2024.02.11. 07:25

Zivatarokra figyelmeztetnek Hevesben is vasárnap

A hét utolsó napján zivatarok alakulhatnak ki Heves vármegyében is, a frontérzékenyek készüljenek.

Heol.hu

Vasárnap kora reggel adta ki a citromsárga színű, egyes fokozatú figyelmeztetést a Hungaromet Heves vármegye teljes területére zivatarok kialakulása miatt.

Mint írják, az ország nyugati és északi tájain folytatódik a borult, több helyen esős idő, másutt a felhőzet napközben történő felszakadozása után erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható. A délkeleti tájakon a legkisebb a csapadék esélye, míg a Dél-Dunántúl - Észak-Alföld vonal szélesebb sávjában elszórtan alakul ki záporos csapadék. Elsősorban e vonal környezetében zivatarokra is számottevő esély nyílik - délután főként délnyugaton, majd másutt is. A délies szelet ismét egyre többfelé kísérhetik erős, sőt a Viharsarokban viharos széllökések is. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északnyugati felén 9 és 14, délkeleti felén 15 és 20 fok között valószínű. Késő este többnyire 6, 13 fokot mérhetünk.

Kiemelték, a mediterrán ciklon hatására mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A Hungaromet Facebook-bejegyzésében jól látható, mely területeken számíthatunk esőre vasárnap.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!