Budapest, Heves megye

2018.08.27. 19:33

Kedden szabadul a börtönből Eva Rezesová

Jó magaviselete miatt helyezik feltételesen szabadlábra.

Sz. Z.

Kedden engedik feltételesen szabadlábra Eva Rezesovát a fővárosi fegyintézetből, ahol a rá öt éve jogerősen kiszabott kilenc esztendei börtönbüntetését töltötte. A szlovákiai milliomos nő 2012. augusztus 21-én kora reggel okozott halálos közúti balesetet az M3-as autópályán. Portálunkon többször is beszámoltunk róla, hogy az asszony BMW X5-ös típusú terepjáró gépkocsijával belerohant egy Fiat Puntóba.

A Rezesová előtt haladó személyautóban két karácsondi házaspár utazott. Az ütközés olyan erejű volt, a sértettek járműve felborult, s kigyulladt. Hárman benne égve a helyszínen életüket vesztették, míg a negyedik utas ugyan ki tudott mászni lángoló kocsiból, de később sajnos a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A bíróság – hosszas, szakértői vitákkal terhelt – eljárás végén jogerős ítéletében megállapította, hogy a szlovák nő 170-180 kilométer/órával hajtott a sztrádán. Ráadásul a szonda, majd a vérvétel a balesetet követően kimutatta, hogy a BMW vezetője ittas volt. A karambolt előidéző asszony kilenc évre került rács mögé.

A börtönbeli jó magaviselete miatt, a büntetése kétharmadának letöltése után helyezik most feltételesen szabadlábra. A döntést az is indokolja, hogy Rezesová jól beilleszkedett a börtönéletbe, mindvégig szigorúan betartotta az ottani előírásokat, mintarabként emlegették. Azt is tudni lehet az intézetből kiszivárgott hírekből, hogy Rezesová a fogva tartott társaival jól kijött, azok megkedvelték őt.

A szabályok szerint ilyen esetben az utolsó fegyintézeti napját az fogva tartott szabaduló szobában tölti. Ma már annyi csak a dolga, hogy átvegye a bevonulásakor kötelezően leadott holmijait, iratait. Ennek átadás-átvételéről külön jegyzőkönyv készül. Ezután pedig egy fegyőr a börtön kapujához kíséri őt.

Kezdőképünk: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában