Eger

2018.09.18. 11:51

Vetélkedővel kezdődött a Biztonság Hete: íme az eredmények

A programsorozat első helyszínét Eger adta Heves megyében.

Heol

Fotó: Police.hu

A „Családok Éve” keretein belül az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Biztosítók Országos Szövetsége idén szeptember 17-e és 22-e között hirdette meg a „Biztonság Hete” elnevezésű programsorozatát figyelemfelhívó céllal, a balesetmegelőzés jegyében – tájékoztatta a Heolt Kovács Nikoletta rendőrségi sajtóreferens.

Fotó: Police.hu

Megtudtuk: a legtöbb baleset tudatos magatartással, megfelelő odafigyeléssel és a szabályok betartásával megelőzhető. Erre irányítja rá a figyelmet az említett programsorozat, melynek első napján a Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya egy közlekedésbiztonsági nyílt napot tartott szeptember 17-én az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban és környékén.

Fotó: Police.hu

Öt egri általános iskola negyedik évfolyamos tanulói mérhették össze közlekedési ismereteiket játékos formában.

A 115 diák KRESZ elméleti feladatlapot és bűnmegelőzési TOTO-t töltött ki, kerékpáros ügyességi pályát illetve ittasságot szimuláló szemüvegeket viselve gyalogos útvonalat teljesített, KRESZ kockát rakott ki időre, valamint bűncselekménnyel kapcsolatos szituációs játékban vett részt. A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság további három gyakorlati helyszínnel színesítette a feladatokat.

Fotó: Police.hu

Az érdeklődők hasznos tanácsokat is kaptak a szabályos gyalogos és kerékpáros közlekedéssel kapcsolatban. Emellett közelebbről megnézhették a rendőrautót, rendőrmotort, bűnmegelőzési kisbuszt, valamint egy interaktív robot bemutatót is láthattak.

A nagysikerű vetélkedő eredménye

1. helyezett: Szent Imre Katolikus Általános Iskola Kossuth Lajos úti Tagiskolája

2. helyezett:Kemény Ferenc Általános Iskola

3. helyezett:Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános Iskola

4. helyezett:Szent Imre Katolikus Általános Iskola

5. helyezett:Lenkey János Általános Iskola

Valamennyi diák értékes, közlekedésbiztonsági egységcsomagot (kerékpáros bukósisak, protektor, láthatósági mellény, stb.) kapott a Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság jóvoltából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában