tárgyalás

2019.02.14. 20:00

Nem ússza meg a tíz kiló droggal lebukó két gyöngyösi díler

A napokban fejezte be a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

HEOL/MTI

Két gyöngyösi lakos is benne volt abban a háromtagú csapatban, amely tíz kilónyi marihuánát szeretett volna eladni hazánkban. Ügyükben a napokban befejezte a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság – adta hírül csütörtökön az MTI.

Az ügyben három embert gyanúsítottakként hallgatták ki a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, ahol a Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntettének elkövetésével gyanúsítja őket. A rendőrök a napokban lezárták a tények feltárását, s az ügy iratait a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.

A távirati iroda közlése szerint a 22 éves gyöngyösi J. Attila és földije, a 30 esztendős K. János még 2017. szeptember 6-án bukott le Szegeden. Egy parkolóban vettek át rengeteg kábítószert, hogy azt értékesítsék.

Szerbiából egy ottani állampolgár hozta be Szegedre a legalább 15 millió forint értékű kábítószert, s adta át nekik. A gyöngyösi férfiak személygépkocsival indultak a fővárosba, ám az egyikükre a bűnüldözők a X. kerületi Hungária körúton csaptak le, a másikukat pedig a Rákóczi híd budai lehajtójánál állították meg. A rendőrök átkutatták az autójukat, amiben rábukkantak a korábban vásárolt, 19 tömbbe csomagolt marihuánára. Emellett lefoglaltak több mint kétmillió forint készpénzt és valutát. A nyomozók később azonosították a 20 éves budapesti M. Valentint, aki a drog Magyarországra szállítását szervezte meg; a férfi 2017. szeptember 12-én feladta magát a rendőrségen.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában