időjárás

2019.03.11. 16:06

Veszélyesen megdőlt fák, leszakadt vezetékek: hatalmas károkat okozott a viharos szél

A viharos szél okozta károk miatt kilenc helyszínre riasztották a Heves megyei tűzoltókat hétfőn, munkájukat önkéntes tűzoltók is segítették.

Heol

Fotó: Ládi László

Hatvanban, Bükkszentmárton, Bükkszék és Heves külterületén több helyen is veszélyesen megdőltek az útszéli fák, melyek vagy útzárat képeztek, vagy a gyalogosforgalmat veszélyeztették. A hatvani, egri és bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal távolították el a fákat – tájékoztatta a Heolt Nagy Csaba, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Megtudtuk: Gyöngyösön a Seregély utcában a szél egy távközlési vezetéket szakított le, a gyöngyösi hivatásos tűzoltók a kábelt biztonságos helyre helyezték. Hatvanban egy általános iskola tetőszerkezetéről hullámlemezt szakított fel a szél, a hatvani tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el a veszélyessé vált részeket.

Jászszentandráson egy melléképületre dőlt fát távolítottak el motoros láncfűrésszel a jászszentandrási önkéntes tűzoltók.

Gyöngyösön, a Warga László utcában egy négyemeletes épület szigetelését tépte le a viharos erejű szél. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók egy létrás tűzoltó gépjármű segítségével a veszélyes elemeket eltávolították. Nagy Csaba kiemelte: szerencsére senki nem sérülést meg a káresetek következtében.

Szentdomonkosnál pedig az éjszakai viharos szél kidöntött egy villanyoszlopot és egy fát, elzárva ezzel az útpályát.

Az Időkép tájékoztatása szerint a hétfői erős szél másnapra csillapodik, kedden ugyanis már a napsütésé lesz a főszerep, csak időnként növekedhet meg a gomolyfelhőzet, egy-egy futó zápor csak északkeleten fordulhat elő. Az északnyugati-északi szél többfelé élénk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában