Munkában a tűzoltók

2019.04.27. 08:11

Év tűzoltója díjjal jutalmazták megyénk lánglovagját

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül a Tűzoltóság Napja alkalmából „Az év tűzoltója” miniszteri díjat adományozta és egyben jutalomban részesítette Bányai Tamás c. tű. zászlóst, az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokát április 26-án.

Heol

Az országban összesen három tűzoltó érdemelhette ki ezt a megtisztelő díjat, ő az egyike a díjazottaknak. A zászlós pályafutását 2008 október 16-án Gyöngyösön, beosztott tűzoltóként kezdte, majd átszerelt Egerbe, ahol különleges-szerkezelő beosztásba helyezték – írja a Heves Megyei Katasztrófavédelem.

Szolgálati feladatait az Egri Tűzoltó-parancsnokságon és a pétervásárai, illetve a füzesabonyi katasztrófavédelmi őrsön, szerparancsnoki beosztásban látja el. Pályáját végig kísérte a tanulás és a folyamatos fejlődés. A tűzoltói alaptanfolyam elvégzése után a nehézgépkezelő tanfolyamot, majd a típustanfolyamot is elvégezte, a sikeres vizsgák után pedig különleges-szerkezelő lett.

A szerparancsnoki képzés elvégzése után a szolgálatparancsnoka bíztatására jelentkezett a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre, Tűzvédelmi és Mentésirányítási szakra, ahol jelenleg harmadik éves hallgató. Elmesélte, hogy az eredményeihez szükséges hátteret családja biztosítja számára, akiket mindennél jobban szeret és támogatásuk nélkül mindez nem sikerülhetne. Feleségével és két fiával Egerben élnek, így a szolgálati feladatai ellátásához szükséges elhivatottságát erősíti, hogy hozzájárulhat a szülővárosában élők biztonságához is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában