árokba borult

2019.04.03. 09:28

Ittasan vezetett a domoszlói férfi, baleset lett a vége

A férfi az útpadkán kisodródva keresztbe fordult személyautójával, ami az árokba borulva állt meg.

Heol

Az elmúlt 24 órában a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába három anyagi káros és egy, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés – tájékoztatta a Heolt Lázár Levente rendőrségi sajtóreferen.

Egy domoszlói férfi Markaz és Domoszló között április 2-án 21 óra 30 perckor egy útkanyarulatban a murvás útpadkán kisodródva keresztbe fordult személyautójával, ami az árokba borulva állt meg. Az orvosi ellátást igénylő sérüléseket szenvedett férfi ellen alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

A hatóságok felhívják a figyelmet!

Járművet csak olyan személy vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A szeszes italok és a bódító szerek már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat váltanak ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat kimagasló. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát, mások életét is veszélyezteti.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában