Bűnügyek

2019.04.10. 11:30

Véresen végződött a kocsmai kártyacsata Hevesaranyoson

A Heves Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádol egy 24 éves fiatalembert, aki baseball ütővel bántalmazta kártyapartnerét a kocsmában azért, mert azt gyanította róla, hogy csalt a játékban.

Heol

A vádlott 2018. március 30-án a délutáni órákban Hevesaranyoson a helyi italbolt udvarán tartózkodott, ahol egy nála idősebb ismerősével pénzben kártyázott, de veszített. Ezen felindulva csalással gyanúsította partnerét, akire rátámadt, mivel az nem akarta visszaadni neki az elnyert összeget – számolt be a Heolnak dr. Szalóki Zoltán főügyész.

Megtudtuk: a vádlott előbb a sértett arcába sört locsolt, majd hangoskodva egy székkel próbálta leütni a férfit, miközben a saját fején is széttört egy sörösüveget. Mindezek miatt a vendéglősné hazaküldte őt.

Az ittas terhelt a felszólítást követően távozott ugyan a helyszínről, de oda – kezében egy fából készült baseball ütőt lóbálva – hamarosan visszatért. Az utcáról nyomban a pulthoz ment, ahol korábbi kártyapartnere egy ismerősével beszélgetett. A vádlott mögéjük lépett, és a nála lévő eszközzel nagy erővel hátulról fejbe vágta a gyanútlan sértettet, aki ettől nyomban a földre került. Ott támadója még egyszer rácsapott az ütővel, mellyel többszörös koponyacsont töréseket okozott.

A pultnál álló másik férfi megpróbált társa védelmére kelni, de a vádlott a kettejük között emiatt kialakult dulakodás során a fahusánggal őt is többször fejen ütötte. Ennek következtében ez a sértett is súlyos, nyolc napon túl gyógyuló koponyasérüléseket szenvedett.

A Heves Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja az elkövetőt, akivel szemben végrehajtandó börtönbüntetést kiszabását, és azt is indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, és kötelezze az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában