CACIB

2024.05.19. 13:13

Ausztrál juhászkutya volt az első nap legszebbje a Szilvásvárad CACIB-on + videó

Kutyakiállítást tartanak a Lipicai Lovasközpontben. Agilityverseny, junior handler vetélkedő és számos bírálat, klubkiállítás volt a Szilvásvárad CACIB első napján.

Tóth Balázs

Ezeregyszáz kutya küllemét bírálták el szombaton a Szilvásvárad CACIB nemzetközi kutyakiállítás-sorozat első napján. A best in show legszebbje egy ausztrál juhászkutya lett, mögötte dobogós helyen zárt egy pomerániai törpespicc és egy hosszúszőrű törpetacskó. Természetesen a bírálók fajtánként, nemenként és korosztályonként számos CACIB címet és helyezést kiosztottak a nap folyamán. 

A Szilvásvárad CACIB kutyakiállítás első napján különböző szempontok szerint versenyeztették az ebeket
A Szilvásvárad CACIB kutyakiállítás első napján különböző szempontok szerint versenyeztették az ebeket
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Korózs András főszervezőtől megtudtuk, Szilvásváradon mintegy háromszáz kutyafajtát vonultattak föl tenyésztőik, köztük egészen ritkákat is, amelyeket nem minden nap látni Magyarországon. Idén az orosz-ukrán háború és a gazdasági helyzet miatt kevesebb kutya érkezett Szilvásváradra, de, ha nem is a korábbi létszámban, érkeztek hozzájuk rangos orosz és ukrán tenyésztők, akik itt békében vannak egymással és a kutyatartók örülnek egymás sikereinek.

Megrendezték a junior handlerek versenyét is, amelynek döntőjében első lett Nagy Diána, második Nagy Kende, harmadik pedig Enzsöl Marianna. A junior handlereknek sem volt könnyű dolga, mint az egyik versenyzőtől, Molnár-Menyhárt Kristóftól megtudtuk, sok függ attól, milyen napja van a fölvezetendő kutyának. Családjuk egyik drótszőrű vizslája, amelyet ő vezetett föl, CACIB címet nyert fajtájának kiállításán, de szerinte nem az eredmény a lényeg, hanem az, hogy szereti a kutyáját.

A nap folyamán megrendezték a magyar kutyafajták agility versenyét, valamint öt klubkiállítást is. Vasárnap és hétfőn is lesz verseny, lipicai lovasbemutatók is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában