megmérettetés

2019.06.12. 13:12

Egri tűzoltó is képviselte hazánkat a nemzetközi kötéltechnikai versenyen

Belgiumban, Namur városában, az évről évre megrendezett Grimpday-en, a világ egyik legrangosabb kötéltechnikai versenyén négy kontinens tizenhárom országának harminc mentőcsapata mérkőzött meg a múlt héten.

Heol

A magyar csapatot egy egri tűzoltó, Kormos László tű. hadnagy is erősítette. A hadnagy az egri hivatásos tűzoltóságon szolgál rajparancsnokként, a versenyen pedig kötéltechnikai mentő feladatokat végzett – számol be a megyei katasztrófavédelem.

A magyar versenyzők a regisztrációt és a felszerelés ellenőrzését követően 12-es rajtszámmal álltak rajthoz a múlt csütörtökön. Aznap a csapat saját mérése alapján harminc perc alatt teljesítette a feladatokat, ezt a versenyzők jó jelnek vették. A következő, pénteki versenynapon négy, a szombatin pedig öt feladat várt a HUNOR tagjaira. A csapatnak hordágyas mentést kellett elvégeznie, egy kartörött sérültet kellett felhúznia és hetven méter magasba kellett felmásznia, továbbá ehhez hasonló feladatokat kellett teljesíteniük. A versenyen végül rendkívüli eredmény született: a HUNOR csapata az előkelő második helyen végzett a megmérettetésen.

A nagyon előkelő helyezéssel együtt jár a Grimpday Asia versenyre való meghívás, a csapat utazását, szállását, ellátását az október végi versenyre a szervezők állják. A tajvani versenyen való részvétel azonban azt is jelenti, hogy a HUNOR tagjai a következő időszakot sem tölthetik pihenéssel. A tréning folytatódik, hiszen egy teljesen ismeretlen terepen kell majd boldogulniuk és újabb kihívások állnak előttük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában