Bűnügyek

2019.08.30. 10:36

Mozgássérült koldust rabolt ki két visszaeső bűnöző Eger belvárosában

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt két 40 év körüli férfi ellen, akik fényes nappal kényszerítettek a pénze átadására egy kéregetőt a turisták által kedvelt egri belvárosban.

Heol

Forrás: Shutterstock

Az elkövetők egyike idén szabadult erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt kiszabott öt éves fegyházbüntetéséből, míg társa korábban négy évet meghaladó börtönbüntetést töltött, zsarolás kísérlete miatt – tudatta portálunkkal dr. Szalóki Zoltán főügyész.

Megtudtuk: május 30-án a mozgássérült, évek óta hajlaktalan sértett szokása szerint Eger belvárosában, a Dobó tér közelében, az utcán tartózkodott, ahol tolószéke mellett, a földön ülve, kezében egy doboz sörrel szemlélte az arra sétálókat, akiktől azt remélte, hogy a maga elé helyezett tálkájába dobnak majd néhány forintot.

Dél körül jártak arra a vádlottak, akik egyikét a sértett korábbról már ismerte. Ez a férfi szó nélkül kivette a járdán kuporgó koldus kezéből a sört, melyet felhajtott, majd erélyes hangnemben pénzt követelt áldozatától, mivel még bort akart venni magának. Amikor a kiszolgáltatott férfi vonakodott eleget tenni a felszólításnak, a másik vádlott azzal fenyegette meg, hogy embereket küld rá, akik meg fogják verni. Erre a sértett a ruhájából elővett némi készpénzt, és azt átadta támadóinak. Ők azonban nem elégedtek meg ennyivel, többet követeltek, mikor pedig nem kapták meg, egyikük kivette a sértett tálkájából az abban összegyűlt aprópénzt, amit zsebre vágott. Ezt követően további atrocitások is érték a férfit a vádlottak részéről, melyeknek csak a járókelők által értesített rendőrök kiérkezése vetett véget.

Az elkövetőket elfogásuk után a bíróság – az Egri Járási Ügyészség indítványára – letartóztatásba helyezte. Az Egri Járási Ügyészség most rablás bűntettével vádolja a két férfit, mint társtetteseket, akikkel szemben a vádiratában végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására, valamint – mellékbüntetésül – a közügyek gyakorlásától történő határozott idejű eltiltásra tett indítványt.

Kezdőképünk: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában