bűnügyek

2019.09.20. 17:30

Kábítószerrel kereskedtek egy bélapátfalvai sörözőben, jogerős ítélet született

Az Egri Törvényszék jogerős ítéletet hozott előkészítő ülésen az egyik vádlott vonatkozásában a kábítószer-kereskedelem miatt indult büntetőügyben.

Heol

Az Egri Törvényszék csütörtökön előkészítő ülést tartott a jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt S. G. I. rendű vádlott és két társa ellen indult büntetőügyben – tájékoztatta a Heolt közleményében az Egri Törvényszék Sajtóosztálya.

Az előkészítő ülésen a letartóztatásban lévő S. G. I. rendű vádlott a terhére rótt bűncselekmények elkövetését nem ismerte be. A II. rendű vádlott az előkészítő ülésen nem jelent meg. B. J. III. rendű vádlott a terhére rótt kábítószer birtoklásának

vétsége elkövetését beismerte, és a tárgyaláshoz való jogáról lemondott. A bíróság a III. rendű vádlott beismerő nyilatkozatát az előkészítő ülésen elfogadta, és a vonatkozásában ítéletet hozott. A törvényszék a III. rendű vádlottat kábítószer birtoklásának vétsége miatt egy év időtartamra próbára bocsátotta, és a próbára bocsátás tartamára elrendelte a III. rendű vádlott pártfogó felügyeletét. Az ítélet jogerőre emelkedett. A törvényszék által a III. rendű vádlott vonatkozásában megállapított tényállás szerint a III. rendű vádlott a 2018. április 12-ét megelőző, pontosan meg nem határozható időpontban kábítószer tartalmú cigarettát fogyasztott.

A törvényszék az előkészítő ülésen S. G. I. rendű vádlott letartóztatását megszüntette, és vele szemben nyomkövető technikai eszköz alkalmazásával bűnügyi felügyeletet rendelt el. A bíróság döntése jogerős. A bíróság az eljárást az I.

rendű és a II. rendű vádlottak vonatkozásában fogja folytatni.

Az ügyről:

Az ügyészség S. G. I. rendű vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével, valamint lőfegyver és csekély mennyiséget meghaladó lőszer engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével, míg S. J. II. rendű vádlottat kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.

A vádirati tényállás szerint a vádlottak kábítószer-fogyasztók. Az I. rendű vádlott 2018. április 12-én egy bélapátfalvai sörözőben 19 óra körül 30 ezer forintért kábítószert adott el a II. rendű vádlottnak. Az I. rendű vádlott ezen a mennyiségen túl forgalomba hozatali céllal a sörözőben és a tartózkodási helyén további kábítószert tárolt. Az I. rendű vádlottól lefoglalt és a II. rendű vádlottnak eladott kábítószer hatóanyag-tartalma meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. A II. rendű vádlott a 2018. április 12. napját megelőző hat héten belül már vásárolt kábítószert az I. rendű vádlottól összesen 30 ezer forintért.

Az I. rendű vádlott 2018. április 12-én a tartózkodási helyén engedély nélkül tartott egy darab kézilőfegyvert, egy darab hangtompítót, és 493 darab, kézilőfegyverhez használható lőszert. A lőfegyver, a lőszer és a hangtompító megszerzéséhez és tartásához a rendőrség által kiadott engedély szükséges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában