visszaeső

2019.09.19. 09:00

Lépcsőház előtt várt, majd minden ok nélkül ütlegelni kezdte az egyik lakót a 22 éves férfi

A férfit 2 évvel a mostani esetet megelőzően szintén garázdaság és könnyű testi sértés miatt már elítélte a bíróság.

Heol

Forrás: Shutterstock

A Hatvani Járási Ügyészség a fokozatosság elvét érvényesítve, végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt egy garázdaság és más erőszakos bűncselekmények miatt korábban már többször is elítélt férfival szemben – tájékoztatta a Heolt dr. Szalóki Zoltán főügyész.

A vádlott idén április végén egy hatvani társasház lépcsőháza előtt várakozott, majd az onnan kilépő sértettet – minden előzmény nélkül – többször ököllel megütötte. A további ütlegelést az akadályozta meg, hogy a sértett elfutott a helyszínről. A férfinak a bántalmazás következtében a fején könnyű sérülése keletkezett, amely miatt magánindítvánnyal élt. Az ügyészség garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az elkövetővel szemben, és fogházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására, valamint a közügyek gyakorlásától való eltiltására tett indítványt.

Az önmagában csekély tárgyi súlyú bűncselekmény miatt végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására irányuló ügyészi indítványt az indokolta, hogy a vádlott nem első alkalommal áll hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése miatt a bíróság előtt. A jelenleg 22 éves elkövetőt 2 évvel a mostani esetet megelőzően szintén garázdaság és könnyű testi sértés miatt már elítélte a bíróság, és vele szemben próbára bocsátás intézkedést alkalmazott. Az ügyészség akkor a bíróság ítélete ellen súlyosítást célzó fellebbezést jelentett be, melynek az Egri Törvényszék helyt adott, és az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatva 90 óra jóvátételi munka elvégzésére kötelezte a vádlottat.

Néhány hónap múlva a vádlott azonban újabb bűncselekményt követett el. Ekkor Hatvan utcáin két társával oly módon bántalmazott egy férfit, hogy annak életveszélyes sérülései keletkeztek. Az Egri Törvényszék akkor minősített testi sértés miatt ítélte el a vádlottat, és felfüggesztett szabadságvesztés szabott ki vele szemben. Ezen büntetés hatálya alatt követte el az újabb bűncselekményét a férfi, így a Hatvani Járási Ügyészség most végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását, valamint a korábbi, 2 év időtartamú felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtásának elrendelését is indokoltnak tartja vele szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában