bűnügyek

2019.12.19. 11:30

Vádat emelt az egri ügyészség az internetes csaló ellen

Vádat emelt az Egri Járási Ügyészség azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki internetes hirdetésekre jelentkezve, több mint tíz gyanútlan és jóhiszemű eladót károsított meg.

Heol

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi a 2017 novembere és 2018 áprilisa közötti időszakban népszerű internetes hirdető és közösségi oldalakat látogatott, és azokon keresztül magánszemélyek által feladott hirdetésekre vásárlóként jelentkezett – tájékoztatott dr. Szalóki Zoltán főügyész. A vádlott az eladásra kínált elektronikai cikkekért cserébe minden esetben egy másik terméket ajánlott fel, és az eladókkal úgy egyezett meg, hogy postán küldik meg majd egymásnak az árut.

Valójában azonban nem állt szándékában a cseretermékek elküldése, így a sértetteket jogtalan haszonszerzési célból tévedésbe ejtette, és ezzel a módszerrel számítástechnikai eszközökhöz, mobiltelefonokhoz, hegesztőgéphez jutott,

esetenként 6 ezer forintól 45 ezer forintig terjedő értékben.

Az Egri Járási Ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben 11 rendbeli szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétség miatt emelt vádat. Az Egri Járási Ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság halmazati büntetésül fogházbüntetést szabjon ki, és tiltsa el a vádlottat a közügyek gyakorlásától. Továbbá mivel a férfi a cselekményét korábban más ügyben kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, az ügyészség azt is indítványozta, hogy a bíróság rendelje el ennek végrehajtását, valamint érdemben bírálja el a sértettek által előterjesztett polgári jogi igényt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában