zsaru magazin

2020.02.24. 17:30

Idősotthon betörőjére csapott le a két Heves megyei körzeti megbízott

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

Heol

A

Forrás: Rendőrség

Fotó: Béres Attila

A Zsaru Magazin beszámolója szerint január 19-én éjjel egy idősotthon épületegyüttesének több ablakát betörve jutott be az elkövető. Szerszámgépeket, ütvefúrót és két gázpalackot vitt magával villámlátogatása során. Az egyik épület falára rögzített biztonsági kamera azonban felvette az elkövető mozgását.

Sebők Márk őrmester, Tarnaörs körzeti megbízottja Fotó: Béres Attila / Rendőrség

– Az utólag megtekintett videón jól látható a tettes testtartása és viselt ruhája – magyarázta a Zsaru Magazinnak Sebők Márk őrmester, Tarnaörs körzeti megbízottja. – A kamerafelvételek is azt támasztották alá, hogy megvan az emberünk. Január 20-án bűncselekmény gyanúja miatt állítottuk elő a rendőrkapitányságra, legalábbis akkor azt hittük, hogy a tettest fogtuk el. Megmutattuk a felvételt a férfinak, aki azonnal hárított, majd vallomást tett. Elmondta, hogy a képsorokon nem ő, hanem a testvére látható, hozzátette, nem viszi el helyette a balhét. A nyomozásunk másik kapaszkodójaként a lakossági információk voltak a segítségünkre. Igyekszünk sokat beszélgetni az emberekkel, kapcsolatot építeni, bizalmat ébreszteni bennük. Ez a fajta hozzáállás jócskán hoz a konyhára. A történtek után legalább öt ember nevezte meg a hevesi P. Zoltánt (33) mint lehetséges elkövetőt. Január 20-án este Kiss István és Lakatos Viktor őrmesterekkel közösen állítottuk elő. Innentől már sínen voltunk. A férfi részletesen beszámolt a mozzanatokról. Megmutatta a kezén lévő hámsérülést, mert mint kiderült, az egyik üvegfelületet kézzel törte be. A meglovasított tárgyak azonban nem kerültek elő, azt állította, hogy eldugta őket, de másnap, amikor kereste, már sehol nem találta.

Lakatos Viktor őrmester Fotó: Béres Attila / Rendőrség

P. Zoltánt lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók. Az eljárás során őrizetbe vették, majd 72 órán belül bíróság elé állították. A Hevesi Járásbíróság jogerősen két év szabadságvesztésre ítélte a férfit, valamint egy korábbi bűncselekmény elkövetése miatt a rá kiszabott nyolc hónap felfüggesztett szabadságvesztés letöltését is megkezdte.

Elfogták egy hevesi idősek otthonának a betörőjét Fotó: Béres Attila / Rendőrség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában