Bűnügyek

2020.02.17. 13:20

Ütötte, verte, késsel fenyegette társát a fiatalkorú a kerecsendi lakásotthonban

A vádlottat tettéért az Egri Törvényszék nyolc hónap fiatalkorúak fogházbüntetésre ítélte, melynek a végrehajtását egy év hat hónap próbaidőre felfüggesztette.

Heol

Az Egri Törvényszék fiatalkorú J. R. vádlottat súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, társtettesként elkövetett lopás vétsége és lopás vétségének kísérlete miatt nyolc hónap fiatalkorúak fogházbüntetésre ítélte, melynek a végrehajtását egy év hat hónap próbaidőre

felfüggesztette, és megállapította, hogy a fiatalkorú vádlott a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt áll – tájékoztatta portálunkat dr. Puskás Csilla törvényszéki sajtószóvivő.

A törvényszék által megállapított tényállás szerint a 16 éves fiatalkorú vádlott 2015. július 13-án a kerecsendi lakásotthonban szóváltásba keveredett a kiskorú sértettel, akit először kétszer állon ütött, majd elgáncsolta, és tarkón ütötte. A sértett próbált a bántalmazásból kiszabadulni, és kérte a vádlottat, hogy fejezze be a bántalmazását.

A vádlott a sértett bántalmazását abbahagyta, és a közeli konyhába szaladt, ahol felkapott egy 14 centiméter pengehosszúságú, hegyes kést, mellyel a sértett után ment, akit a nyakánál fogva a falhoz szorított, míg a jobb kezében tartotta a kést. A vádlott a kést szúrásra a sértett felé lendítette, ekkor azt az egyik nevelő kicsavarta a vádlott kezéből, és így megakadályozta a sérülést. Ezt követően a vádlott tovább folytatta a bántalmazását, és a sértettel tovább dulakodtak.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védője tudomásul vették. Az ítélet jogerős.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában