bűnügyek

2020.03.11. 13:57

Letartóztatta a bíróság a felsőtárkányi tolvajt

A férfival szemben már korábban is indult nyomozás. Az ügyészség és a bíróság megítélése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon újabb bűncselekményt követne el.

Heol

A kényszerintézkedés elrendelését az ügyészség indítványozta arra tekintettel, hogy a 39 éves gyanúsítottnak nem biztosított sem a megélhetése, sem a lakhatása, munkahelye nincs, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik – tájékoztatta a Heolt Konkoly Thege László, a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője. Mint megtudtuk: a férfival szemben már korábban is indult nyomozás, egy felsőtárkányi dohányboltban követett el ugyanis lopást idén januárban. Az ezzel kapcsolatos eljárás folyamatban van.

Mindezekre tekintettel – mind az ügyészség, mind a bíróság megítélése szerint – fennáll a veszélye annak, hogy a férfi szabadlábon újabb bűncselekményt követne el, ezért volt indokolt a letartóztatása.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, lopás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást az Egri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy felsőtárkányi lakos ellen, aki idén március 8-án a hajnali órákban a kerítésen átmászva bement egy egri üzlet raktárába és onnan műszaki cikkeket tulajdonított el. A bejelentést követően a rendőrök a helyszín közelében elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 39 éves férfit, akit őrizetbe vétele mellett kihallgattak, melyen beismerő vallomást tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában