Példaértékű szervezet

2020.04.22. 15:14

Drogdílerre és körözött személyre is ráakadtak a gyöngyösi városrendészek

Az év elején kezdett szemléletváltást követően a Városrendészeti Igazgatóság célja, hogy országosan kiemelt és példaértékű rendészeti szervezetté váljon, ami egyfajta „második rendőrségként” üzemelhet Gyöngyösön.

Heol

A kijárási korlátozásokból adódó többletterhek ellenére a Városrendészet járőrei az általános feladatellátások tekintetében is igyekeznek a maximumon teljesíteni. Mivel egy új típusú rendészeti modell van kialakítás alatt, így a kézzel fogható eredmények is emelkedő pályára kerültek – tájékoztatta portálunkat Ferenczy Dániel, a gyöngyösi Városrendészeti Igazgatóság vezetője.

Az igazgató beszámolt néhány eredményről is az elmúlt napokból.

- Április 18-án a térfigyelő kamerát figyelő munkatárs észlelte, hogy a „duránda” településrészen nagyobb mennyiségű trágya leszórása történik a Szép utca mögötti zöldterületre. A kiérkező felügyelő és mezőőr páros az elkövetőt tetten érte és ellene szabálysértési feljelentést kezdeményeztek – kezdte a felsorolást Ferenczy Dániel, majd folytatta:

- Április 22-án a Kenyérgyár úti garázssoron a járőrök egy gyanús gépjárműre akadtak, amiben egy láthatón bódult állapotban lévő személy feküdt. Az intézkedés alá vont személy nem tudta igazolni magát, így a kollégák a személyazonosság megállapítása céljából értesítették a rendőrséget. A rendőrök a járművet átvizsgálták és több tasak kábítószer gyanús anyagot találtak. Az intézkedés alá vont személyt a rendőrök előállították.

Egy körözött személyt is felismertek április 21-én a felügyelők a „duránda” településrészen tartott járőrözésük alkalmával, aki a közterület-felügyelők határozott fellépésének köszönhetően nem ellenkezett, így atrocitások nélkül átadták a kiérkező rendőröknek.

- Fontosnak érezzük, hogy a városban élők és idelátogatók komfort és biztonságérzete a maximumot elérje, ezáltal a lakossági elégedettség a legmagasabb szinteken garantálva legyen – árulta el a Városrendészet igazgatója.

Ajánlókép: illusztráció / Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában