tűzesetek

2020.04.17. 12:18

Erdő aljnövényzete és tűzhelyen felejtett étel is égett Heves megyében

Öt szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat csütörtökön és tűz ütött ki egy gyöngyösi társasházban is. A tűzesetekben senki sem sérült meg.

Heol

Forrás: https://heves.katasztrofavedelem.hu/24661/hirek/237134/erdo-aljnovenyzete-es-tuzhelyen-felejtett-etel-gyulladt-meg

Fotó: Papp László tű. őrm. – Pétervásárai KVŐ

Csütörtökön öt vegetáció tűzhöz vonultak Heves megye tűzoltói. Egyik esetben mintegy negyvenegy hektárnyi területen égett erdő aljnövényzete, elszáradt füves, bokros terület Váraszó határában.

Délelőtt a pétervásárai hivatásos egységet riasztották, délután a salgótarjáni és bátonyterenyei hivatásos tűzoltók továbbá az Észak Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is a helyszínre vonultak. Az erős szél és a terepviszonyok is nehezítették az oltást, a beavatkozók puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal közel tíz órán keresztül oltották a lángokat. A tűzben személyi sérülés nem történt – tájékoztatta a Heol-t Nagy Csaba megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Csütörtök délután tűzhelyen felejtett étel kapott lángra egy társasházi lakásban, Gyöngyös Belváros terén. A tűz a páraelszívóra is átterjedt. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók porral oltó készülékkel és egy vízsugárral a lángokat megfékezték, majd egy nagyteljesítményű ventilátorral az épületet átszellőztették. Az oltási munkálatok idejére tizenhárom lakónak kellett elhagynia lakását, az eset során senki sem sérült meg.

Borítókép: Papp László tű. őrm. – Pétervásárai KVŐ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában