Smoky

2020.06.24. 11:18

Egerben neveltek hős mentőkutyát a négylábú szépségirálynőből

Smokyról már kölyök korában kiderült, hogy szaglása és intelligenciája átlagon felüli, ezért gazdája úgy döntött, hogy mentőkutyát farag belőle.

Heol

Smoky egy kilencéves weimari vizsla, a Kutyaköztársaság-Munkakutya Egyesület tagja. Fiatal korában kutyakiállításokra járt, ahol junior és felnőtt kategóriában is „Champion” díjat nyert – írja a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság facebook oldalán.

Fotók: Kutyaköztársaság-Munkakutya Egyesület

Már kicsi korában kiderült, hogy szaglása és intelligenciája átlagon felüli, ezért gazdája úgy döntött, hogy mentőkutyát farag belőle azért, hogy képességeivel és tudásával az emberi életek mentését segítsék.

Többféle területen is kipróbálták magukat, de hatéves korára vált egyértelművé, hogy a mantrailing lesz számukra a legmegfelelőbb ágazat. Ebben a módszerben a keresőkutya az eltűnt egyénre jellemző, egyedi szagnyomot követi.

Fotók: Kutyaköztársaság-Munkakutya Egyesület

Smoky és gazdája 2019-ben csatlakozott az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntes mentőszervezethez, több sikeres bevetésen is részt vettek már, ahol segítették a csapatot a bevetés sikerességében. Smoky kiskutyája bizonyíték a mondásra, miszerint az alma nem esik messze a fájától: az egyik kölyke terápiás kutyaként segíti az embereket és jelenleg ő is keresőkutya-kiképzésen vesz részt, törekedve arra, hogy egy szép napon mamája nyomdokaiba léphessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában