baleset-megelőzés

2020.06.29. 14:37

Rendőrök ellenőriztek a Mátrában és a Bükkben

A Heves és Nógrád megyei rendőrök tartottak ellenőrzést a Mátrában és a Bükkbe vezető úton.

Heol

Motorosokat ellenőriztek a Mátrában és a Bükkben

Forrás: Police.hu

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság is kiemelt figyelmet fordít a nyári időszakban a motorosok ellenőrzésére – tájékoztatta a Heolt Kovács Nikoletta rendőrségi sajtóreferens. A balesetek megelőzése érdekében június 27-28. között a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály, valamint a Gyöngyösi és az Egri Rendőrkapitányság munkatársai a motorosok által kedvelt 24-es számú főút mátrai szakaszán, és a 2505-ös úton tartottak ellenőrzést, melyhez vasárnap a Nógrád megyei motoros rendőrök is csatlakoztak.

Motorosokat ellenőriztek a Mátrában és a Bükkben Fotó: Police.hu

A két nap alatt a rendőrök kettő ittas motoros járművezetővel szemben intézkedtek, több esetben tapasztaltak jogsértést, felhívták a figyelmet a megfelelő profilmélységű gumiabroncsok használatára. Több járművön zajszintmérést is végeztek, melynek célja, hogy kiszűrjék az átalakított, a megengedettnél hangosabb, esetleg közlekedésre nem alkalmas kétkerekűeket.

A cél nem a büntetés, hanem a jogkövető magatartásra történő figyelemfelhívás és a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek megelőzése volt. Továbbra is előfordult, hogy a járművezetők a sebességkorlátozó szabályokat figyelmen kívül hagyva a megengedettnél nagyobb sebességgel közlekednek.

A rendőrök célja az ellenőrzés során nem a büntetés volt Fotó: Police.hu

Fontos felhívni a motorosok figyelmét, hogy minden esetben a közúti közlekedési szabályok betartásával közlekedjenek saját maguk és mások testi épségének megóvása érdekében, hogy mindenki hazaérjen. Hasonló ellenőrzésekre az elkövetkezendő időszakban is számíthatnak Heves megye útjain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában