bűnmegelőzés

2020.07.20. 13:23

Dinnyésháton regisztrálhatták kerékpárjukat a biciklisek

Bűnmegelőzési tanácsokkal is várták az érdeklődőket.

Heol

Forrás: Police.hu

Lassan már hagyománynak számít a Házhoz megyünk elnevezésű program, amit az Országos Rendőr-főkapitányság indított el 2015 őszén – tájékoztatta a Heolt Soltész Bálint rendőrségi sajtószóvivő. Mint megtudtuk: ennek célja az, hogy a felhívja a lakosság figyelmét arra, hogyan tudják értékeiket nagyobb biztonságban tudni.

Tanácsadással is várták az érdeklődőket Fotó: Police.hu

 

 

A Hevesi Rendőrkapitányság munkatársa idén júlis 18-án a tiszanánai Dinnyésháton várta a Tiszanána Kétkeréken névre hallgató program résztvevőit, ahol bemutatta az érdeklődőknek a BikeSafe rendszer működését – tájékoztatott minket Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa. Ez egy díjmentes lehetőség, amiben a kerékpárosok rögzíteni tudják járműveik adatait (szín, típus gyártó, gyártási szám, egyéb jellegzetességek illetve fényképeket is fel lehet tölteni), amik a rendőrség számára is hozzáférhetők. A szolgálatás előnye, hogy egy bűncselekmény esetén könnyebben kerülhet elő az ellopott kerékpár és gyorsabban szolgáltathatják vissza a tulajdonosának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában