gyász

2020.08.27. 17:30

Tragédia Besenyőtelken: az új Bika drog ölhette meg a fiatal férfit

Vasárnap meghalt egy 29 éves férfi Besenyőtelken.

M. H.

A család portálunk kérésére bemutatta a boncolási jegyzőkönyvet, melyben az áll, hogy a fiatalember halálát kábítószer, az új pszichoaktív anyag okozta. A család közlése szerint hozzátartozójuk az úgynevezett Bika drog áldozata lett. Úgy gondolják, a haláleset a díler felelőssége, s igazuk bizonyítására keresték a sajtó nyilvánosságát.

Ismeretes, ez az új és veszélyes pszichoaktív szer, a Bika egy szintetikus marihuána-származék, ami annyit jelent, kémiai szerkezetében hasonlít a THC-hez, amely a kannabisz elsődleges összetevője. Elsősorban a központi idegrendszerre, valamint a keringési rendszerre hat, halmozott epilepsziás rohamok, szívritmuszavar, infarktus szerű állapot jön létre a használóknál, hívták fel figyelmet a szakemberek. A droggal élők önkívületi állapotba kerülnek, gyakoriak a dührohamok.

Élettársa, Varga Beáta gyászolja a fiatalembert Fotó: Ládi László/Heves Megyei Hírlap

Sajtóinformációk szerint a fővárosban és több vidéki megyében is megjelent már e szer, melynek számlájára eddig tizenegy haláleset írható hazánkban.

Megkerestük a besenyőtelki ügyben a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot is. Kérdésünkre lapzártánkig nem érkezett válasz, tájékoztatást későbbre ígértek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában