veszély

2020.09.15. 17:30

Látványos gyakorlattal hívták fel a figyelmet a tűzoltók a mustgáz veszélyeire (fotók)

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Heves Megyei Tűzmegelőzési Bizottság felkészítő gyakorlatot szervezett egy egri pincében kedden délelőtt.

M. H.

Fotó: Daniel Beran

Heves megyében is elkezdődött a szüret, egyes helyeken már a mustot érlelik a pincékben. Ennek erjedése során mustgáz keletkezik, mely komoly veszélyt jelenthet. Szellőztetéssel, szén-dioxid-érzékelő elhelyezésével elkerülhető, hogy veszélyes mennyiségben felhalmozódjon, illetve balesetet okozzon a gáz. A megelőzés érdekében a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Heves Megyei Tűzmegelőzési Bizottság felkészítő gyakorlatot szervezett egy egri pincében.

 

Ennek során hívást kaptak, miszerint valaki rosszul lett a pincében, kivonultak s kimenekítették az érintettet – mondta el Nagy Csaba, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. A gyakorlat célja, hogy a tűzoltók felkészüljenek az ilyen jellegű beavatkozásokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában