katasztrófavédelem

2020.09.11. 16:41

Online tartják meg a biztonság hetét Heves megyében

A szervezők a koronavírus-járvány veszélye miatt döntöttek úgy, hogy a hagyományos helyett online formában rendezik meg a programsorozatot.

Heol

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Gál Gábor

A járványveszély miatt a világhálón költöztették a szervezők a Biztonság Hete 2020 rendezvénysorozatot. Az eredeti tervek szerint 2020. szeptember 14. és 19. között zajlott volna a hagyományos rendezvénysorozat, de a biztonságra tekintettel másképp döntöttek a program szervezői. Az online lehetőségek azonban ki is szélesítették a lehetőségeket, az internetre feltöltött tartalmak szélesebb körben és tovább lesznek elérhetőek – írja honlapján a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Hangsúlyozzák, hogy a Biztonság Hete programsorozat elsődleges célközönsége a fiatalokból áll, a rendezvény az ő figyelmüket igyekszik felhívni a rájuk leselkedő veszélyekre, és azok megelőzési lehetőségeire. Idén a két főszervező, a Magyar Biztosítók Szövetsége és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága úgy döntött, hogy a projektet az online térbe helyezik át, ami érinti a nyitó- és záróeseményeket, továbbá a megyei rendezvényeket is. Az online programokhoz a katasztrófavédelem is csatlakozott.

A szervezetek arra kérik a résztvevőket és az online érdeklődőket, hogy vigyázzanak magukra és társaikra azzal, hogy megtartják a járvánnyal kapcsolatos óvintézkedéseket, betartják a közlekedési szabályokat, sportoláskor, egyéb tevékenységeik közben maszkot, kesztyűt viselnek, és erre odafigyelnek egész évben, hiszen a Biztonság Hete célja továbbra is a mindennapok biztonságának erősítése, nemcsak a közlekedésben, hanem az élet minden területén.

A Biztonság Hete programjai a hivatalos Youtube csatornán követhetőek majd.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában