letartóztatás

2021.03.10. 15:18

Emberkereskedelem a vád a 17 éves adácsi lányt prostitúcióra kényszerítő férfiak ellen

Az ügyben az Egri Járásbíróság két gyanúsított letartóztatását rendelte el egy hónapra.

Heol

Forrás: Police.hu

18. életévét be nem töltött személy sérelmére, szexuális cselekmény végzése érdekében, erőszakkal és fenyegetéssel kényszerítve elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt nyomoz a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság.

A más bűncselekmények között aljas célból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és szexuális kényszerítés is van – tájékoztatta a Heolt az Egri Törvényszék Sajtóosztály sajtóosztálya. Mint megtudtuk: az ügyben az Egri Járásbíróság két gyanúsított letartóztatását rendelte el egy hónapra.

A döntés indoka, hogy mindkét gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, hiszen a bűncselekmények kiemelet tárgyi súlyúak, elkövetésüknek megállapítása esetén velük szemben 5 és 15 év közötti szabadságvesztés szabható ki, a gyanúsítottak személyi körülményeik kedvezőtlenek és egyikük, elfogásakor megpróbált elmenekülni a hatóság elől. Szintén mindkét gyanúsított esetében fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megpróbálnák befolyásolni a sértettet és más a büntetőeljárásban részt vevő tanúkat. A bíróság az egyik gyanúsított esetében a fentieken túl azt is megállapította, hogy a bűnismétlés veszélye is feltételezhető.

A bíróság végzése nem végleges, azt az ügyész tudomásul vette, azonban a gyanúsítottak és védőik enyhébb bírói engedélyes kényszerintézkedés alkalmazása érdekében jelentett be fellebbezést.

Mint arról korábban beszámoltunk: bántalmaztak és prostitúcióra kényszerítettek egy 17 éves adácsi lányt, akinek egy hónap után sikerült elszöknie a fogvatartóitól. Miután a nyomozók tisztázták az eset körülményeit, 2021. március 8-án hajnalban a 41 éves K. Istvánt a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége, ezzel párhuzamosan az üggyel összefüggésbe hozható másik személyt pedig a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztálya fogta el.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Szörnyű 😔 #bántalmazás #erőszak

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában