bűnügyek

2021.05.07. 08:51

Céges járműből lopta a benzint két egri férfi, 2 milliós kárt okoztak a vállalatnak

Nagyobb értékű, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség két munkavállalóval szemben.

Heol

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik, sikkasztást követ el – hívta fel a figyelmet dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész. Mint megtudtuk: a sikkasztás 50 ezer forint feletti elkövetési érték esetén bűncselekmény, melynek büntetési tétele alapesetben két évig terjedő szabadságvesztés, de a legsúlyosabb minősítő körülmények megvalósulása esetén elérheti akár a tíz évet is.

Az Egri Járási Ügyészség nagyobb értékre, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat két középkorú munkavállalóval szemben, akik a munkavégzésükhöz biztosított üzemanyag egy részét sikkasztották el Egerben – nyilatkozta a Heolnak dr. Konkoly Thege László.

Mint kiderült: a két férfi egy közlekedési társaság alkalmazottja volt, ahol hosszú ideje dolgoztak váltótársakként autómentő gépkocsivezető munkakörben. Az általuk használt vontatóba kizárólag egy egri üzemanyag-töltőállomáson tankolhattak és a tankolt gázolajat csakis a munkavégzésük során használhatták el. A vádlottak azonban 2018 januárja és 2019 decembere között nem csak az autómentő üzemanyag tartályába, hanem ismétlődő rendszerességgel az általuk a jármű oldalszekrényébe rejtett műanyag kannákba is vételeztek a cég pénzén alkalmanként 20-40 liter üzemanyagot, amit azután hazavittek és saját gépjárműveik működtetésére használták fel jogtalanul.

Ezzel összesen több mint kétmillió forintos kárt okoztak a közlekedési vállalatnak, amit időközben együk részben megtérített.

Vádiratában az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével hozzon az ügyben büntetővégzést, melyben felfüggesztett szabadságvesztés mellett szabjon ki pénzbüntetést is az egykori váltótársakkal szemben, továbbá bírálja el a sértettnek a meg nem térült kárra vonatkozó polgári jogi igényét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában