bűnügy

2021.05.20. 12:51

Többször megerőszakolta nevelt gyermekét a férfi, most letartóztatták

Az Egri Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen tizennyolcadik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére, akaratnyilvánításra képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetése miatt folytat nyomozást.

HEOL

Forrás: Shutterstock

Az Egri Törvényszék sajtóosztályának csütörtöki tájékoztatása szerint a férfit azzal gyanúsítják, hogy egyrészt nem gondoskodott a kiskorú nevelt és saját gyermekei megfelelő táplálásáról, higiénés és egészségügyi állapotáról, iskolai-óvodai oktatásban és nevelésben való részvételéről, valamint a kötelező oltásainak beadásáról, melynek folytán gyermekei alultápláltak, ápolatlanok és elhanyagoltak voltak. Másrészt, hogy a felügyeletére bízott nevelt gyermeket szexuálisan bántalmazta.

A nyomozási bíró által meghozott végzés szerint a gyanúsított terhére rótt – öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett – szexuális erőszak bűntettének kiemelkedő tárgyi súlyára, a gyanúsított személyi körülményeire figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne.

A bűncselekmény jellegére figyelemmel megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban résztvevő kiskorú sértett, valamint a tanúk megfélemlítésével vagy jogellenes befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást.

Összességében a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményt a kiskorú nevelt lánya sérelmére elkövető gyanúsított esetében a bűncselekmény jellegére, a nyomozás állására és érdekeire figyelemmel a büntetőeljárás célja – a terhelt jelenlétének a biztosítása az eljárási cselekményeken, valamint a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása – csak a legszigorúbb személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedéssel biztosítható.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában