Kommentek

2021.06.05. 20:00

Botrányos: gyerekeket zsarolnak a pályaudvaron – Íme a gyöngyösi reakciók

A helyi buszpályaudvaron történtek, valamit a fokozott rendőri jelenlét sok olvasónkat buzdított véleménye kinyilvánítására.

Heol

Forrás: Facebook

Fotó: Horváth Laci

Ahogy arról korábban beszámoltunk, ellepték a zsaruk a gyöngyösi buszpályaudvart. A fokozott rendőri jelenlét előzményéről Horváth László országgyűlési képviselő korábban portálunknak elmondta: a napokban egy gyermekkel szemben történt erőszakos fellépés a városban. Egy édesanya hozta nyilvánosságra a megdöbbentő esetet, miszerint gyermekét napi szinten zsarolják és követelnek tőle pénzt a gyöngyösi autóbuszállomáson.

A történtek többeket buzdított arra, hogy véleményüket kinyilvánítsák a közösségi oldalon. Egyik olvasónk azt írta, sajnos a jelenség általános, s egy személyes tapasztalatot is megosztott a Facebookon. Mint kiemelte: egyik este épp a munkahelyére igyekezett, amikor egy háromfős társaság egyik tagja megkörnyékezte és pénzt kért tőle, állítása szerint azért, hogy haza tudjon menni.

„Először szépen kért, testvérének szólított, majd amikor jeleztem, hogy tőlem nem fog kapni, akkor durvábbra vette a figurát. A végén artikulálatlan hangon üvöltött. Kés nem fúródott a hátamba. Még. De kérdezem hangosan: akkor innentől kezdve hogyan védekezzünk?”

Volt olvasónk, aki kiemelte, szerinte minden csoda három napig tart, mint ahogy az is, hogy a rendőrök a buszpályaudvaron ellenőriznek. Hozzátette: „maximum egy hetet adok, aztán szépen lassan felszívódnak”. Egy másik olvasói kommentből kiderült, nem csak a napokban történt felháborító eset. „Ez már évek óta megy. Mindig vannak ott drogosok, pénzt, cigit kéregetők.”

„Így van, este is kellene egy kis rend, mert ami ott folyik, az már szégyen, alig, hogy megáll az ember a buszmegállóban, már jönnek is a kéregetők.” – írta olvasónk. Volt, aki nem látta túl sok értelmét a fokozott rendőrsi jelenlétnek, mert úgy vélte, semmit nem lehet tenni a kéregetők ellen, ha a rendőr elküldi őket, később ugyanúgy visszatérnek. Hozzászólásban többen is megerősítették, hogy a gyöngyösi buszmegállóban kialakult helyzet nem csak az utóbbi pár évben okozott problémát, az agresszív kéregetőkkel már 10 éve harcolnak. Sokan az ellenőrzés módját is megkérdőjelezték, több olvasónk szerint ugyanis okosabb lenne, ha civil ruhás rendőrök vigyáznának a rendre, nem pedig egyenruhások. Szerintük ugyanis így nem tudják kiszűrni az erőszakosan kéregetőket, akik megvárják amíg a rendőrök elmennek, s utána szólítják le az embereket.

„Végre!!! Ideje volt!” – voltak persze többen, akik kifejezetten örültek annak, hogy rendőrök ellenőrzik a pályaudvart.

Volt olvasónk, aki úgy vélte, a hatósági ellenőrzéssel nem érnek el sok mindent, ugyanis a zaklatók, akiket kitiltanak a buszmegállóból, elmennek máshova: az iskola elé vagy például a parkba. Kiemelte azonban, hogy a rendőri jelenlét igenis fontos, nem árt azonban egy hosszútávú megoldás kidolgozása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában