Bűncselekmény

2021.06.04. 10:50

Durva erőszak Heves megyében: több garázda ellen emelt vádat az ügyészség

Az elmúlt időszakban számos példa akadt agresszióra és garázdaságra megyénkben, melyek elkövetése miatt több erőszakos elkövetővel szemben emeltek vádat.

Heol

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az utóbbi időben ismét több garázdaság elkövetése miatt emeltek vádat a köznyugalom erőszakos megzavaróival szemben a járási ügyészségek Heves megyében – tájékoztatta portálunkat dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Mint megtudtuk, az Egri Járási Ügyészség két rendbeli garázdasággal vádol egy 44 éves férfit, aki 2019. április 3-án délután Egerben a Malomárok úton keveredett konfliktusba három, a járdán kerékpározó középiskolással. A felháborodott terhelt – aki egyébként a gyermekével sétált az utcán – összeszólalkozott a fiatalokkal, melynek során közölte velük, hogy a nyakuk köré fogja tekerni a biciklijüket, majd megragadta egyikük kétkerekű járművét és azt megpróbálta a rajta ülő sértettel együtt felborítani. Miután ez nem sikerült, rövid dulakodást követően hazament, de csak azért, hogy magához vegyen egy fél méteres teleszkópos botot, amivel néhány percen belül visszatért a helyszíne. Itt üldözőbe vette a barátaival addigra már az egyik padon üldögélő sértettet, aki megpróbált ugyan elfutni előle, de a vádlott kétszer így is rá tudott vágni a viperával a hátára.

A járási ügyészség pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a garázda elkövetővel szemben.

Egy másik eset ismét tettlegességig fajult: a Hevesi Járási Ügyészség hasonló eset miatt emelt vádat egy 33 éves helyi lakossal szemben, aki Hevesen tavaly február 15-én délután bántalmazta a volt élettársát azt követően, hogy véletlenül összefutottak az utcán, ahol szóváltásba keveredtek egymással. Mint kiderült, a férfi előbb ököllel leütötte, azután a földön még össze is rugdosta a védtelen és kiszolgáltatott nőt. Ez a kihívó és erőszakos cselekmény nem csak könnyű sérülés okozásra volt alkalmas, hanem arra is, hogy az arra járókban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A járási ügyészség garázdaság vétsége mellett könnyű testi sértés vétségével is vádolja a büntetett előéletű elkövetőt, akivel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a bíróságra benyújtott vádiratában.

Szintén megyei bűncselekményről tájékoztattak, miszerint az Egri Járási Ügyészség emelt vádat egy 23 éves fiatalember ellen, aki 2018. október 18-án éjjel azért verte meg közterületen a nála három évvel fiatalabb sértettet, mert az Kerecsenden, a Pataki úti közkút közelében a nála lévő zenelejátszóból 30-as állásban, teljes hangerővel hallgatta a zenét. A vádlott emiatt a nyakánál fogva a földre rántotta a fiút, aki a fogásból kiszabadulva menekülni próbált, de elesett, így támadójának – amikor beérte – módja nyílt arra, hogy összerugdossa őt a porban.

A járási ügyészség a garázdaság vétségével és könnyű testi sértés vétségével vádolt büntetlen előéletű huszonéves terhelttel szemben pénzbüntetést indítványozott.

Emellett a hangos zenehallgatás adott okot annak a bűncselekménynek az elkövetésére is, ami miatt ugyancsak az Egri Járási Ügyészség emelt vádat egy 43 éves férfival szemben. A vádirat szerint a sértett tavaly június 13-ra virradóan házibulit tartott az egerbaktai otthonukban, ami zavarta a közelben lakó vádlottat, ezért hajnal 3 óra körül a nyitott kapun és az ugyancsak nyitva hagyott bejárati ajtón át bement a sértett lakásába és ott ököllel szétverte az asztali CD lejátszót, amivel 5.000 Ft kárt okozott.

Az ügyészség magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a felindult szomszéd ellen, mivel ő a cselekményét nem nyilvános helyen és nem a köznyugalom megzavarására alkalmas módon követte el, ezért a tette nem minősül garázdaságnak. A vádhatóság ebben az ügyben is pénzbüntetés kiszabására tett indítványt az erőszakoskodóval szemben.

Kiemelt fotónk illusztráció, forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában