Garázdaság

2021.06.05. 14:12

Kihallgatták a Dobrev Klára egri látogatásán balhézókat

A nyomozók négy személy ellen indítottak eljárást az Egri Rendőrkapitányságon.

Heol

Az arcukat eltakaró férfiakat a rendőrök igazoltatták.

Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

 

Mint arról már korábban beszámoltunk, az Egri Rendőrkapitányság rendőrei előállítottak három személyt a városi rendőrkapitányságra. A 25 éves felsőtárkányi férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűncselekmény gyanúja, míg másik két társa ellen szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás.

Mint megtudtuk, a nyomozók idén június 5-én délelőtt előállítottak egy 77 éves egri férfit, aki a rendelkezésre álló adatok szerint azzal gyanúsítható, hogy a rendezvényt megzavaró személyeknél lévő hangfalba belerúgott, ezzel sérülést okozva az egyik szabályszegőnek. Ellene nyilvános rendezvényen garázdaság bűncselekmény elkövetése miatt indult eljárás – számolt be róla Szabó Boglárka rendőrségi sajtóreferens.

Reagált az Egységben a Városért Egyesület (EVE)

A Demokratikus Koalíció június 4-én Egerben rendezett nyilvános fórumán fegyveres provokáció történt, ami példátlan városunk rendszerváltás utáni történetében – tájékoztatta a Heolt az EVE és az Egységben a Városért frakció.

Kiemelték: az Egységben a Városért Egyesület és frakciója aggódva figyeli a gyűlöletpolitika romboló hatását a hazai közéletben, és határozottan elítél minden olyan politikai és közéleti megnyilvánulást, amely a gyűlöletkeltésre, mások megbélyegzésére vagy megfélemlítésére, az európai demokratikus normák megsértésére irányul. Az egyesület és frakció támogatja az önkormányzat azon törekevését, amely a jövőben a hasonló eseteket közösen, törvényes módon, de határozottan akadályozza meg – húzták alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában