Komment

2021.07.04. 08:13

Olvasónk szerint a szülőknek gondolkodni és nem ütni kellett volna

Többen utaltak rá, hogy mielőtt még a tanáron számon kérik viselkedését, válaszreakcióját, a gyermekkel kellene leülni otthon és elbeszélgetni.

Heol

Nemrég arról az esetről írtunk, mikor is kompolti szülők ellen történt vádemelés, ugyanis általános iskolai gyermekük egyik tanítóját inzultálták kezdetben csak szóban, azonban ez a vita hevében a pedagógust többször is megütötték.

Sajnos nem egyszeri történésről van szó, azonban minden esetben elgondolkodtató, mi vezethet a durva tanár-diák nézeteltéréshez, de ami még ennél is fontosabb kérdés, hogy hogyan is kéne megfelelően kezelnie mindezt a szülőknek. Ebben a történetben szülői agressziónak a kollégák és a buszjárat vezetője vetett véget, azonban a ütlegelés elszenvedője nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést, orrcsonttörést szenvedett.

A felháborító és egyben elszomorító esetre bőven érkeztek reakciók Facebook-on is, ahol egy-egy megoldást kereső olvasónk indulatoktól mentesen kifejtette markáns véleményét.

„Mielőtt bármelyik szülő a Tanárt hibáztatná el kellene gondolkodnia azon hogy valójában ő hogyan neveli a saját gyermekét!”

Olvasónk továbbá úgy gondolja, hogy:

  • a mai fiatalság többsége, nem a tisztességről és a jó modorról híres
  • ha igaz is lenne – ami szerinte nem igaz -, hogy valóban megütötte a tanár a gyereket, akkor sem ez a helyes szülői magatartás
  • előbb a gyermekkel kéne elbeszélgetni, mit és hogyan szabad egy Tanárral szemben.
  • Továbbra is várjuk a véleményeket cikkünk alatt, kommentben!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában