Lopás

2021.08.12. 17:10

Aranygyűrűkön buktak meg a Heves megyei tolvajok

Az elsőrendű vádlott férfi azonban nemcsak Kömlőn, hanem Heves városában is számos vagyon elleni bűncselekményt követett el az idei ­tavaszt megelőző hónapokban.

Szalay Zoltán

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Hevesi Járási Ügyészség egy kömlői férfi ellen emelt vádat, miután az illető a dél-hevesi településen több betöréses lopás elkövetője is volt az eddig feltárt bizonyítékok szerint – számolt be róla a Hírlapnak dr. Konkoly Thege László, megyei sajtószóvivő ügyész.

A nyomozás és a vizsgálat kiderítette, hogy a falubeli polgár ebben az évben március 12-én délelőtt egy lakóház bejárati ajtaját megrongálta, ezután behatolt az ingatlanba, ahonnan arany- és rézgyűrűket, valamint egyéb ékszereket vitt magával. Ugyanazon a napon délután még visszatért a tetthelyre. Ekkor a lakrészből egy laptopot, a garázsból pedig egy benzines fűnyíró gépet cipelt magával zsákmányként. Ezek értéke meghaladta a negyedmillió forintot­.

Az elemelt aranygyűrűket később a terhelt élettársa, az ügy másodrendű vádlottja, 45 ezer forint ellenében beadta egy hevesi zálogházba, ahol aztán a rendőrök lefoglalták az ékszereket.

Hevesen is több bűntényt követett el

Az elsőrendű vádlott férfi azonban nemcsak Kömlőn, hanem Heves városában is számos vagyon elleni bűncselekményt követett el az idei ­tavaszt megelőző hónapokban, de nem volt szerencséje, mert lebukott, s április végén a vádhatóság indítványa nyomán a nyomozási bíró letartóztatta.

– A pár tagjai immár, a vádemelést követően, a bíróság ítéletére várnak, ami a férfi esetében végrehajtandó, a nő esetében pedig felfüggesztett szabadságvesztés-büntetés lehet, amennyiben a Hevesi Járási Bíróság egyetért az ügyészség erre irányuló indítványával – zárta a vádakról szóló ismertetőjét dr. Konkoly Thege László.

Ajánlóképünk illusztráció, fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában