Felelőtlen szülők

2021.08.14. 14:19

Begyógyszerezett anya és ittas apa is furikázott Heves megyében

Az ittas férfi nem rögzítette gyermekeit, így ők is súlyos töréses sérüléseket szenvedtek.

Sz.Z.

Egy 40 esztendős nő tavaly szeptember 30-án este begyógyszerezve vezetett egy kölcsönbe kapott személygépkocsit, amelyben kilencéves gyermekét szállította. Bódultságának köszönhetően Besenyőtelek és Dormánd között, a 33-as úton belehajtott az árokba – tájékoztatta a Heolt dr. Konkoly Thege László, megyei sajtószóvivő ügyész.

A gyermek a balesetben szerencsére nem sérült meg, vele az anyja gyalog indult haza, de a rendőrök útközben utolérték őket. A Füzesabonyi Járási Ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a felelőtlen anyuka ellen.

Egy másik esetben másnak súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és cserbenhagyás vétségével vádol az Egri Járási Ügyészség egy 39 éves férfit, akivel szemben felfüggesztett szabadságvesztés-büntetést indítványoz. Tavaly május 10-én illumináltan haladt Füzesabony és Dormánd között a főúton az autóján, melyben két kiskorú gyermekét szállította. Őket nem rögzítette az utastérben. A kocsija előtt megállt egy másik autó a sűrű forgalom miatt. A vádlott hátulról beleszaladt, de visszatolatott, majd elhajtott. Ám egy enyhe balkanyarban lesodródott az útról és beleborult a vízelvezető árokba. A gyermekei súlyos töréses sérüléseket szenvedtek, ő is súlyosan megsebesült.

Ajánlóképünk illusztráció, fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában