Bűnügyek

2021.08.23. 11:33

Vértről csöpögő kézzel ment a rendőrségre feljelentést tenni a dormándi férfi

A férfi a késsel kétszer is megvágta bal alkarját, ami erősen vérezni kezdett, így ment a rendőrségre feljelentést tenni.

Heol

Fotó: Shutterstock

A Büntető Törvénykönyv önmagában nem bünteti a hazugságot, csak akkor, ha az társadalomra veszélyes következményekkel jár. Ilyen lehet például a hatóság félrevezetésével, alaptalanul megindított büntető eljárás, melynek esetében a törvény két évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti azt az elkövetőt, aki hatóságnál büntetőeljárás alapjául szolgáló olyan bejelentést tesz, amelyről tudja, hogy valótlan. Ha a valótlan bejelentés nem büntető-, hanem csupán szabálysértési, illetve fegyelmi eljárás alapjául szolgálhat, a cselekmény büntetési tétele egy évig terjedő szabadságvesztés.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetésének vétsége miatt emelt vádat egy 25 éves dormándi fiatalemberrel szemben – számolt be portálunknak dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A vádirat szerint a vádlott január 12-én hajnalban a barátnőjével folytatott veszekedést követően egy füzesabonyi lakásban kiment a fürdőszobába, ahol egy késsel kétszer is megvágta a bal alkarját, ami erősen vérezni kezdett.

Ezután így, vértől csöpögő kezekkel bement a rendőrkapitányságra, és ott a fegyveres biztonsági őrnek hamis feljelentést tett arról, hogy három ismeretlen, kapucnis személy a városban megtámadta és összevagdosta őt.

A rendőrség azonnal megindította az eljárást, a szolgálatiránytó parancsnok adatgyűjtés céljából kiküldött egy rendőrjárőrt, melynek tagjai rövid időn belül feltárták a valóságot, azt, hogy a sérüléseket a bejelentő önkezével okozta magának.

A hatóságot félrevezető, büntetlen előéletű terhelt esetében az ügyészség próbára bocsátás intézkedés alkalmazására, és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt a vádiratában.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában