bűnügy

2021.10.05. 13:10

500 forintért adott el drogot kiskorúaknak a tarnazsadányi férfi

A terhelt a kristályt az értékesítés mellett fogyasztotta is.

HEOL

Fotó: Shutterstock

A kábítószer birtoklással, fogyasztással és kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekmények elleni harc folyamatos munkát ad a bűnüldöző hatóságok, így többek között az ügyészség számára is. A különböző minősítő körülményektől függően ezeknek a bűncselekményeknek a büntetési tétele elérheti akár a 10 évet is – tájékoztatta portálunkat kedden dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

A Hevesi Járási Ügyészség vádirata szerint a 30 éves férfi 2019 márciusa és 2021 márciusa között ismeretlen helyről rendszeresen új pszichoaktív anyagnak, majd kábítószernek minősülő úgynevezett „kristályt” szerzett meg, amelyet a tarnazsadányi házában – részben kiskorú – fogyasztók részére „pakkonként” 500 forintos áron adott el. A vádlott összesen 28,65 gramm új pszichoaktív anyagnak minősülő szert, továbbá összesen 27,85 gramm kábítószert értékesített vevőköre részére. és az anyagok értékesítése során több mint félmillió forintos jövedelemre tett szert.

A terhelt a kristályt az értékesítés mellett fogyasztotta is, továbbá a nála tartott kutatás előtt pontosabban meg nem határozható időpontban ismeretlen helyen, ismeretlen személytől amfetamint szerzett meg, amelyet otthonában elfogyasztott.

A Hevesi Járási Ügyészség a tizennyolcadik életévét be nem töltött személy felhasználásával kábítószer kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt most benyújtott vádiratában arra tett mértékes indítványt a letartóztatásban lévő vádlott esetében, hogy – amennyiben az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról – a bíróság vele szemben 5 év szabadságvesztést és pénzbüntetést is szabjon ki, 5 évre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, továbbá több mint félmillió forintra nézve rendeljen el vagyonelkobzását.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában