bűnügyek

2021.11.29. 10:33

Nyilvánosan, közösségi oldalon rágalmazta a rendőröket egy tófalui férfi

Az ügyészség az internet nagy nyilvánossága előtt elkövetett emberi méltóságot sértő bűncselekmények miatt közérdekű munka kiszabására tett indítványt az elkövetővel szemben.

Heol

Fotó: police.hu

Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás és becsületsértés vétségével vádol az Egri Járási Ügyészség egy tófalui férfit, aki egy népszerű közösségi oldalon becsmérelt és állított valótlanságokat olyan rendőrökről, akiknek az intézkedésével nem volt megelégedve – tájékoztatta a Heolt dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Tavaly októberben a vádlott kihívta a rendőrséget a lakásához, mivel a háza előtt, az utcán nagyobb csoport gyűlt össze, akik felindultan szidalmazták őt. A helyszínre két rendőr érkezett, akik megállapították, hogy sem erősítésre, sem tömegoszlatásra nincs szükség, elegendő ha távozásra szólítják fel az egybegyűlteket, és tájékoztatják a ház tulajdonosát a magánindítvány lehetőségéről. Mindez meg is történt, az utca kiürült, a hatósági személyek pedig gépkocsiba szálltak és folytatták a szolgálatukat. A vádlott azonban nem nyugodott meg, sőt az esti órákban úgy döntött, hogy az interneten egy élő videó-bejelentkezésben, majd azt követően több kommentben teszi közzé a kifogásait.

Néhány nappal később, november 3-án a terhelt közlekedési szabálysértést követett el, ami miatt ugyan az a rendőr intézkedett vele szemben, aki előzőleg a házánál is járt. Ez ismét arra sarkallta a férfit, hogy még aznap durva hangvételű bejegyzést publikáljon a közösségi oldalán.

A nyilvánosan közzétett videóban és a bejegyzéseiben a vádlott lekicsinylő stílusban azt állította, hogy az első esetben a rendőrök nem tettek eleget intézkedési kötelezettségüknek, hivatásukhoz méltatlan magatartást tanúsítottak, míg másodjára vele szemben az etnikai hovatartozása miatt került sor az intézkedésre. Megnyilvánulásai során a férfi becsületsértő kifejezéseket is használt a rendőrökkel szemben.

A járási ügyészség az internet nagy nyilvánossága előtt elkövetett emberi méltóságot sértő bűncselekmények miatt közérdekű munka kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában